Woordvoerder YPG (Redur Xelil): Wij zijn in ons eigen land en vertrekken nooit. 

on

​Redur Xelil, de woordvoerder van de YPG (Koerdische milities in West-Koerdistan/Noord-Syrië), heeft gezegd dat de YPG zich niet zal verplaatsen van het Westen van de Eufraat naar het Oosten ervan. 


Xelil zei tijdens het gesprek met journalist Mutlu Civiroglu dat zijn woorden verkeerd zijn begrepen en dat de YPG nooit op verzoek van iemand zich terug gaat trekken.

Volgens Reuters had Redur Xelil tegen hun gezegd dat zij zich zullen terugtrekken als de SDF daar om vroeg.

Redur Xelil tegen Civiroglu:

“Wij zijn in ons eigen land en zullen niet op het verzoek van Turkije of wie dan ook ingaan om onszelf terugtrekken.”

De Turkse overheid heeft de YPG, die samen met andere groepen en etniciteiten onder naam van SDF (Syrian Democratic Forces) op de frontlinie hebben gestaan en Manbij bevrijd hebben, bedreigd om zich terug te trekken. Als dat niet gebeurde zou Turkije de YPG aanvallen.

Ook de vice-president van Amerika, Joe Biden, heeft de YPG verzocht om zich terug te trekken naar het Oosten van de Eufraat. Hij dreigde de banden met de YPG per direct te stoppen als dat niet zou gebeuren.

Turkse troepen en FSA-militanten zijn samen een inval begonnen in Jarablus en hebben de spookstad binnen 12 uur onder controle genomen. Verschillende bronnen en rapporten wijzen erop dat er geen gevechten tussen IS (Islamitische staat) en Turkije zijn geweest.

Volgens bepaalde commentatoren en critici werd er al 2 dagen lang vanuit Turkse bodem bommen naar Syrië afgevuurd en was er na de inval van Turkije in Jarablus niemand te bekennen. Dit brengt veel vraagtekens op bij iedereen en er zou wellicht een topgeheim deal tussen deze twee gesloten kunnen zijn.

Source/bron: Twitter / Mutlu Civiroglu

Plaats een reactie